Thursday, October 8, 2009

Myytävät talot

Amerikkalainen talonosto-kulttuuri poikkeaa suomalaisesta. Pidän paikallista menetelmää kätevämpänä, sillä valitsemasi kiinteistövälittäjä voi esitellä sinulle kaikkia markkinoilla olevia taloja! Talojen pihoilla on For Sale-kyltti ja vähän tietoja talosta, joten voit itse ajella tietyillä alueilla ja ehdottaa välittäjälle, mitä haluat nähdä. Myytävissä taloissa on lukot, joihin välittäjät saavat koodin tehtyään näyttösopimuksen firman kanssa (usein hyvinkin lyhyellä varoitusajalla).

Talot ovat listattu kaikilla välittäjien listoilla ja tietoja pääsee asiakkaatkin selailemaan. Todella kätevä systeemi! Aikanaan, kun me etsimme itsellemme taloa, tutustuin välittäjäämme melko hyvin. Teen hänen kanssaan vielä tänä päivänäkin monenlaista yhteistyötä!

Kiinteistövälitysfirmoja Teksasissa on mm. www.ebby.com ja www.realtor.com. Taloa myytäessä myyjä maksaa välityspalkkion (6 %) välittäjälle. Jos talo on eri välittäjän listaama (tyypillinen tilanne) kuin kaupat tekevä välittäjä, he jakavat palkkion 3 %/3 %.


Century21 on myyvä firma tässä talossa, mutta kaupat voi tehdä siis kukatahansa kiinteistövälittäjä

Tämä talo on "Home of the week"!

Tässä talossa on esittely lauantaina

2 comments:

  1. Kuulostaa ihan järkevältä, ehkä suomessa halutaan vaan saada markkinat itselleen eikä suostuta jakamaan toisenkanssa.En tiedä.
    Hauskaa viikonloppua.
    Tiina

    ReplyDelete
  2. Moi Tiina! Kavin blogissasi vierailulla! Kivalta naytti!

    ReplyDelete

Terveiset taas Dallasin kodista!

Dallasiin palasin taas perjantai-iltana lähes 6 viikon Suomessaolon jälkeen! Kotiväki on hemmotellut äitiä ja on ihana olla kotona. Tosin ko...