Sunday, November 8, 2009

Kirkossa

Meillä on täällä Dallasissa suomalainen seurakunta, jossa meitä palvelee pappipariskunta Suomesta. He huolehtivat myös San Diegon sekä Mexico Cityn suomenkielisistä jumalanpalveluksista. Tilamme sijaitsevat Coppellin kaupungissa isohkossa kauniissa amerikkalaisessa kirkossa.

Messu pidetään noin kerran kuukaudessa ja yleensä siihen liittyy jokin teema. Tänään meillä oli isänpäivämessu ja ensi kerralla vietämme adventtisunnuntaita. Kirkossa käynti on amerikkalaisille sosiaalinen tapahtuma ja samoin se on meille suomalaisillekin. On ihana tavata muita suomalaisia ja kuunnella kaunista musiikkia sekä samalla vähän hiljentyä kiireisen arjen keskellä.

Seurakuntamme järjestää monenlaisia tapahtumia. Pappimme vihkivät avioliittoon, kastavat lapsia, siunaavat uusia koteja, järjestävät parisuhdeiltoja sekä monenlaisia leirejä. Nytkin on meneillään rippikoulu, johon siis esikoisemme osallistuu. Lisäksi on nuorteniltoja, äijäkööriä, kuoroa, nuorten orkesteria ja tempauksia kirkolla (esim. laskiaissunnuntai, grillipartyt, lastenjuhlia ym). He ovat varsin miellyttävä pariskunta ja heidän puoleensa on jokaisen helppo kääntyä asiassa kuin asiassa. Yhteistyötä tehdään myös amerikkalaisen seurakunnan kanssa ja keväisin pidämme kaksikielisen yhteisjumalanpalvelun englannin ja suomen kielillä.

Mainittakoon vielä, että seurakuntamme pyöritys tapahtuu myös pitkälti vapaaehtoistyön voimin. Kappelineuvosto päättää ohjelmasta sekä budjetista ja fundraising-komitea huolehtii osaksi rahankeruusta kirkolle. Itse kuulun kyseiseen FR-toimikuntaan.


San Diegossa vierailulla Valentinen päivänä -09

Kaunis alttari Coppellin kirkossa

Näkymä kirkkosaliin

Isänpäivämessu tänään

Pullakahvit messun päätteeksi

1 comment:

  1. Tää olikin hauska nähdä! Hyvin "suomalaistyylinen" tuo kirkko ainakin sisältäpäin.

    Mulla iski silloin tosiaan tää tauti ihan täysillä päälle, kun tekstailtiin... Rasittavia nää sairastelut. Onneks harvinaista meillä, yleensä ollaan aika hyvissä voimissa :-)

    ReplyDelete

Terveiset taas Dallasin kodista!

Dallasiin palasin taas perjantai-iltana lähes 6 viikon Suomessaolon jälkeen! Kotiväki on hemmotellut äitiä ja on ihana olla kotona. Tosin ko...