Tuesday, March 23, 2010

Hautajaisissa

Kevätlomalla eräälle esikoiseni luokkakaverille sattui traaginen onnettomuus. Hän törmäsi laskettelurinteessä puuhun ja loukkaantui niin pahasti, että häntä ei voitu pelastaa. Lääkärit totesivat hänet aivokuolleeksi hyvin pian ja vanhemmat päättivät luovuttaa hänen toimivat elimensä eteenpäin, joten hänet irroitettiin hengityskoneesta hyvin pian. 7 ihmistä sai jonkun hänen elimistään ja näin mahdollisuuden uuteen elämään.

Tytön kuolema sai kaupungissamme uskomattoman huomion! Facebookkiin on perustettu monia eri sivustoja hänen kunniakseen. Kun perhe saapui takaisin reissusta kotiin, sadat ihmiset olivat kokoontuneet yhteen heidän kotikadulleen ja päästivät ilmaan ilmapallot yhtäaikaa. Joku tyttö teetti 1700 kpl käsinauhaa, jossa oli hänen lempiraamatunlauseensa ja nimensä ja niitä jaettiin kaikille nuorille. Maanantaina koulun oppilaat pukeutuivat siniseen, joka oli hänen lempivärinsä. Perhe on ollut uutisissa ja youtubessa on julkaistu kymmeniä videoita.

Tänään oli sitten hautajaisten vuoro. Ne pidettiin katolilaisessa valtavassa kirkossa ja arvioni mukaan siellä oli tuhansia ihmisiä. Melkein kaikki 8-luokkalaiset lähtivät kesken päivän sinne, niin myös esikoiseni & hänen bestiksensä, minä seuraneitinä. Tunnelma oli harras. Suru ihan käsinkosketeltavaa. Puheita, lauluja, musiikkia, diaesitys. Kaikki hyvin kaunista. Välillä itkettiin ja välillä naurettiin. Messu kesti 2 t 15 min. Hautausmaalle emme menneet. Olo on hieman tyhjä ja äärettömän surullinen tytön perheen puolesta. Vetää vakavaksi.


2 comments:

  1. Voi kuinka surullista.
    Samanlainen yhteisöllisyys ja massahuomionosoitus ei taida Suomessa tulla kyseeseen kaiketi koskaan. Kulttuurimme eroavat joiltakin osin merkittävästikin. Luultavasti koulussa keskustelua aiheesta vielä jälkeenkin päin.
    Vanhemmilta upea ratkaisu antaa lapsensa elimet eteenpäin niitä kipeästi tarvitseville. Lapsiluovuttajista on aina pulaa ymmärrettävistä syistä.

    Miten lapset juhlistavat Palmusunnuntaita teillä päin?

    ReplyDelete

Terveiset taas Dallasin kodista!

Dallasiin palasin taas perjantai-iltana lähes 6 viikon Suomessaolon jälkeen! Kotiväki on hemmotellut äitiä ja on ihana olla kotona. Tosin ko...