Tuesday, April 20, 2010

Pilates sukat

Hih, olipas metkaa ku yritin kirjoittaa pilatessukat. Tiedän, että siihen ei voi panna väliviivaa ja sana näyttäisi yhteenkirjoitettuna pilaTESSUKAT helposti... Anyway, sain eilen tällaiset sukat pilatesopettajaltani. Niissä on pohjissa tarrat, joten ne ovat kätevät eivätkä luista.

Mähän olen tammikuun alusta ottanut pilatesyksityistunteja erään opettajan kotona kerran viikossa. Nyt olen lisännyt sen kahteen kertaan per viikko kesään saakka. Tunnit tapahtuu sellaisella laitteella eli reformerilla. Inhoan kuntosalia, mutta tämä on minun juttuni! Onko kellään kokemuksia vastaavista hommista?

Mun jalkani on tuo turkoosiraitasukkainen! ;-)


4 comments:

 1. Olen käynyt pilates-tunneilla jo aika kauan. Sukat minulla on, mutta kaikenlaiset ihan ok. Reformista en ole kuullutkaan. Kerro toki enemmän. Meidän tunti on ihan tavis salissa ja patjat lattian lisänä - siinä se. Opettaja soittaa mankalta rauhallista melodiaa. Pidän pilatesista kovin ja tunnin hyödyn voi osallistuja aika pitkälle itse märitellä.

  ReplyDelete
 2. Periaatteessa siihen voisi kyllä laittaa viivan. Ei kai 'pilates' vielä ole niin vakiintunut käsite suomen kielessä, että se vaatii yhteenkirjoittamisen? Hmmm. :-D

  ReplyDelete
 3. Moi Jutta! Se reformer on siis laite, jossa tehdään pilatesliikkeet. Siihen kuuluu jalkatuki, käsinarut ym ym, hhhhmmmm en tiedä niiden suomenkielisiä nimityksiä! Jokatapauksessa harjoittelu tapahtuu siinä "koneessa" hyväksikäyttäen niitä vempaimia. Kävin kerran mattotunnilla ja mulla kipeytyi niska siinä. Laitteessa voi tehdä uskomattoman monta erilaista liikettä ja liikesarjaa. Ehkä otan huomenna tunnilla kuvan tänne!

  Bisquits: no joo, tarkemmin ajateltuna viiva ois varmaan ihan ok. Sinähän se tiedät alan ammattilaisena paremmin ;-)!

  ReplyDelete
 4. The Reformer is a unique piece of equipment, designed by Joseph Pilates to both aid and challenge the individual using resistance based exercises in the form of tensioned springs. The Reformer helps to isolate and develop specific muscle groups by varying the resistance applied throughout various movements. Since the reformer is a non-impact way to strengthen your body, It can assist clients that may not be able to gage in traditional training methods, whether due to age, injury, or just as a newcomer to fitness. On the other hand, the Reformer can add resistance to those who are already proficient in pilates and increase performance and strength in even the most avid athletes. The class consists of exercises that stabilize the core, mobilizes the joints and strengthen, stretch and lengthen the body.

  ReplyDelete

Terveiset taas Dallasin kodista!

Dallasiin palasin taas perjantai-iltana lähes 6 viikon Suomessaolon jälkeen! Kotiväki on hemmotellut äitiä ja on ihana olla kotona. Tosin ko...