Monday, December 12, 2011

Sixteen candles 12/12/11

Meidän esikoisemme Samu täyttää tänään 16 vuotta! Hurjaa! Tuntuu, että minne nämä vuodet ovat vierineet... vaikka toisaalta tuntuu, että meillä on ollut lapsia jo ikuisuuden.

Minkälainen nuori on 16-vuotiaana? Meidän on tosi rauhallinen. Pommi voisi räjähtää vieressä ja hän vain kohottaisi kulmiaan. Rauhallisuuden varjopuolia: ei myöskään liiku nopeasti vapaa-ajalla. On todella käsketettävä, mitä tulee ruokailukutsuihin, hampaidenpesuun, nukkumaanmenoon. Hermo äidillä pinkeänä näissä asioissa. Olenkin sanonut, että haluan hänen lukevan hammaslääkäriksi, jotta minun ei tarvitsisi ikinä enää murehtia hänen hampaidenpesuistaan tai oikomishoidon retentiolaitteista (kyllä ne on huolet mammalla :D)!

Murkkuikä on jo ohitettu, joskin sitä ei juuri kyllä ole edes ollutkaan. Hän on myös huumorintajuinen ja omaa hyvän tilannetajun. Vastuuntuntoa on tullut hurjasti lisää viimeisen vuoden aikana. Koulut hän hoitelee hyvin ja on kunnostautunut klarinetin soitossa, jota hän harjoittelee ahkerasti. Kotona hän myös kokkaa oma-aloitteisesti ja nauttii siitä, kun hänen tekemiään ruokiaan kehutaan.

Koulussa hän on siis high schoolin toisella luokalla eli sophomore. Koulua on siis jäljellä 2,5 vuotta. Hän on kiinnostunut lääketieteestä. Aika näyttää, jatkuuko sukumme lääkäriperinne jo ties monessako polvessa.

Miten musta tuntuu, että itse en ollut näin seesteinen 16-vuotiaana ;-))))? Anyway, synttäreitä juhlimme varsinaisesti vasta joululomalla, sillä tämäkin ilta menee hänellä kokonaan klarinettikilpailuissa...


6 comments:

  1. Paljon Onnea 16-vuotiaalle! Vaikuttaa rauhalliselta pojalta :)

    ReplyDelete
  2. Onnittelut 16-vuotiaalle! Ja äidillekin, joka on kasvattanut hienon pojan!

    ReplyDelete
  3. Onnea 16-vuotiaalle ja äidille myös. Kuulostaa kovin tutulta, meillä esikoisen 16-vuotisjuhlia vietetään loppiaisena. Ja vähän samanlainen käskettävä on, jotta jotain tapahtuu. Mutta koulutyöt hoitaa hyvin ja itsenäisesti. Terveiset täältä etelästä!

    ReplyDelete

Terveiset taas Dallasin kodista!

Dallasiin palasin taas perjantai-iltana lähes 6 viikon Suomessaolon jälkeen! Kotiväki on hemmotellut äitiä ja on ihana olla kotona. Tosin ko...