Monday, October 1, 2012

Miksi pidän blogia?

Alkuperäinen syy blogin aloittamiseen oli ehkä se, että mulla on ystäviä ympäri maailmaa ja halusin kertoa heille kuulumisia kertarysäyksellä. Aloitin siis kirjoittamisen kolme vuotta sitten. Nyt on se tilanne, että en oikein edes tiedä, lukeeko näitä jorinoita ystäväni? Joistakin tiedän, että lukevat. Tuntemattomia ihmisiä saattaa ollakin enemmän lukijoina? Olisi kiva tietää, ketä siellä ruudun takana on! Eli nyt olisi oiva tilaisuus sanoa Moi :D!

Lisäksi olen ajatellut, että kirjoituksista jää kivoja muistoja sekä itselleni että perheelleni. Poikani ja mieheni eivät lue näitä juttuja, mutta itse huomaan joskus kurkkivani, mitä teimme esim. viime vuonna tähän aikaan. Enhän nyt tietenkään kaikkea täällä hölötä, mutta jotain kuitenkin.

Olen pyrkinyt pitämään blogini melko neutraalina, enemmän positiivisena kuin negatiivisena ruikutuspaikkana. Olen saanut tosi kivoja ja asiallisia kommentteja, kertaakaan en ole pahoittanut mieltäni. Tietty kaikkein suosituimmilla blogeilla on paljon enemmän lukijoita ja suureen joukkoon mahtuu monenlaista. Olen myös tutustunut useisiin uusiin ihmisiin blogini kautta ja se on ollut antoisaa!

36 comments:

 1. Musta on ihanaa lukea sun elamasta siella Teksasissa, ja on myos kivaa nahda shoppaus- ja sisustusjuttuja. Vaikutat niin lampimalta ja positiiviselta ihmiseltakin, mua harmittaa etten kyennyt tapaamaan sua silloin pari vuotta sitten kun olit Lontoossa. Ehka joskus uusi yritys?

  Terkut Lontoosta!

  ReplyDelete
 2. Terkut Hollannista! Luen oikeastaan jokaisen postauksesi, vaikka olenkin vähän huono kommentoimaan. Juttujasi arjesta siellä on kiva lukea!

  ReplyDelete
 3. Tämä blogi on kuule paljon mielenkiintoisempi kuin monet "suositut" blogit;)

  ReplyDelete
 4. Olen tainnutkin jo moneen otteeseen kommentoida, mutta tassa taas moit :) Minusta on myos kiva lukea juttujasi, kirjoittelet niin mukavan useinkin!
  Minun mieheni muuten lukee omaa blogiani ja siina ehkapa suurin syy miksi kirjoitan englanniksi, muutenhan han ei mitaan siita ymmartaisi :)

  ReplyDelete
 5. Minäkin joskus kommentoinut juuri jotain kauppakuvaa. On ollut ihana katsella kuvia sieltäpäin. Sukulaisia löytyy Texasista. Emme tunne toisiamme livenä,mutta kurkkaamassa käyn viikottain näin virtuaalisesti.

  ReplyDelete
 6. Moikka New Yorkista!
  Alunperin kuitenkin Oulusta ;) Joten on aina kiva lukea Oulu juttuja ja nahda kuvia miten kaupunki muuttuu.

  ReplyDelete
 7. Moi :) Mä käyn täällä myös säännöllisesti. Kiva nähdä pieniä palasia teidän elämästä ja seurata teidän naperoiden kasvamista. Ihan uskomatonta, että he ovat jo niin isoja ! Justhan sä synnytit ( pienimmänkö ? ) ja tulit tenttiin suoraan laitokselta :DDD.

  Kivaa alkanutta viikkoa !

  ReplyDelete
 8. Terkkuja Helsingistä. En ole saanut aikaiseksi rekisteröityä, mutta kiva kun voi lueskella ja kommentoida joskus näinkin.
  Oma budjetti ei salli ulkomaanreissuja ja siksi ihanaa lueskella toisten reissuista ja elämästä muilla mailla. Onko tää nyt sitten jotain nojatuolimatkailua kenties ;)
  Ja tietysti haaveilen, että vielä joskus mekin päästäisiin naapurimaata kauemmas.

  Olen muistaakseni toistavuotta lueskellut blogiasi ja aina se vaan koukuttaa.

  Rippijuhlia vietettiin meilläkin tänä vuonna.

  Eli mukavaa kun kirjoittelet.

  ReplyDelete
 9. Moi!

  Blogiasi luen, vaikka en kommentoikaan yleensä. Kiva blogi. Jatka samaan malliin.

  ReplyDelete
 10. Moi!
  Entisenä Oululaisena sattumoisin viime kesänä löysin sun blogin ja siitä asti käyn aina katsoo mitä sulle kuuluu..ja silmää ja sydäntä lämmittää sun jutut ja kuvat!!! Kiitos!!
  -Hilla-

  ReplyDelete
 11. Sinun blogisi on ehkäpä se kaikkein tärkein minulle:) Melkein kuulen ja joskus saatan nähdä jopa vilauksen omasta sukulaisperheestä tämän blogin kautta. Ainakin pääsen osaksi heidän(kin) ympäristöä:)Jos saa toivoa, niin voisit joskus tehdä jutun vaikkapa jostain lähimoolista - missä liikkeissä käyt ja millaisia ne ovat. Kamera vaan mukaan:)
  Pia(you know who)

  ReplyDelete
 12. Helsinkiläinen hammaslääketieteentohtori, joka matkustaa paljon ja etenkin USAssa. Juttujasi on kiva lukea.

  ReplyDelete
 13. Heissan! Taytyy tunnustaa etta saannollisesti kayn blogiasi lukemassa, mutta olen vaan aika laiska kommentteja jattaan, vaikka toisinaan kylla jatankin. Tykkaan kun postauksissasi on kivasti kuvia. Lukemisiin! :)

  ReplyDelete
 14. Moi!

  Olen muistaakseni kommentoinut aiemminkin, pitkään olen blogiasi jo lukenut. tykkään lukea muiden etenkin Usassa asuvien ulkosuomalaisten blogeja.

  terveisiä Pennsylvaniasta

  ReplyDelete
 15. Kiitos blogista. Vietän tyystin erilaista elämää kuin sinä perheesi kanssa, mutta se onkin osa viehätystä. Kaikkea en ymmärrä, eikä tarvikaan, se on elämän rikkautta. Positiivinen asenteesi elämään välittyy hienosti blogista, siksikin sitä on ihana lukea.

  Pohjois-Pohjanmaalta olen kotoisin ja tänne jämähtänyt, siksikin on kiva lukea kuulumisia ja tunnelmakuvia toiselta puolen maapalloa. Kulttuurierot kiinnostavat, kateellisena vilukissana seuraan teidän aikaista kevättä ja lämmintä talvea. ;)

  ReplyDelete
 16. Tykkaan lukea toisten expattien blogeja, joten siksi seuraan. San Franciscossa asun. Suomessa lomalla talla hetkella.

  ReplyDelete
 17. Hei tytsyt! Kiitos kivoista kommenteista! Oli tosi mukava lukea niitä!

  Paula: treffit olis tosi kiva! Ehkä Suomessa joskus kesällä? Tuntuu, että mulla ja sulla on hyvin samanlainen maku!

  Bisquits: Minäkin luen sun juttuja. Tosi hauskaa lukea teidän vauva-arjesta, olen juonessa mukana, vaikka omat pojat ovatkin jo vauva-ajat ohittaneet!

  Sissi: Voi kiitos! Joskus tuntuu vaan, että kiinnostaakohan ketään meidän touhut! Meikäläinen kun ei oo esitellyt montaakaan kertaa hienoja päivänasuja tai kalliita vuittoneita, Hello Kitty laukkua lukuunottamatta :D!!!


  ReplyDelete
 18. Sugar: Kiva kun käyt! Mäkin luen sun blogiasi!

  Minna: Mahdankohan tuntea sukulaisesi?

  Mims: Muistan sut Oulusta! Palan halusta lukea teidän Nykin kuulumisia blogistasi!

  Petriina: Mäkin seurailen teidän elämää. Se oli meidän nyt 14-vuotias Miika, kenet kävin synnyttämässä siinä kaiken tohinan keskellä! Makkehan on aito teksasilainen eli täällä syntynyt! Näin se aika rientää!!!

  ReplyDelete
 19. Anonyymit ja Hilla: Kirjoitattepa kivasti! On niin mieltä lämmittävää kuulla, että jotkut tykkäävät kuvistani ja jutuistani. Kuvaan ihan vaan iphonella, joten mitenkään huippulaadukkaita kuvat eivät ole, mutta eiköhän niistä ideat käy selviksi :-)!

  Pia: Aaawwww, ymmärrän! Sukulaisesi ovat kyllä tosi tosi paljon elämässämme mukana! Jopa E soittelee mulle ja kyselee kuulumisia välillä :-)! Pitääpä kuvailla vähän moolissa, hyvä idea!

  Jutta: Muistankin sinut jostain kommentistasi! Terkut kollegalle!

  Anonyymi: Näinhän se monesti on, kun jotain rupeaa seuraamaan, kiinnostaa kyseisen henkilön kuulumiset. Itsellä ainakin!

  Jersey girl: Mäkin seurailen monia usalaisten blogeja. Helppo samaistua, heh heh! Terkut Pennsylvaniaan!


  ReplyDelete
 20. Ritu: Kiva kun seurailet! Minäkin luen monia suomalaisia blogeja juuri sen takia, että elämä siellä on erilaista. Haluan myös pysyä jyvällä suomalaisessa menossa! Se on juurikin suvaitsevaisen ihmisen merkki, että ei tuomitse erilaisia toimintatapoja, vaikka ne eivät olisikaan oman mielen mukaisia. - Luonteeltani olen kyllä positiivinen, vaikka jokainen joskus vaipuu epätoivoisuuteen. Elämä on niin lyhyt, ettei sitä kannata tuhlata huonoihin asioihin. Olen sanonut tämän ennenkin, että olen jotenkin niin onnekas, että ympärilläni on aina joukko ihania ystäviä jakamassa tätä taivalta. Ei tässä voi muuta kuin nauttia :-)!

  Anonyymi: Muistankin sut! Taisit antaa tipin ladata anna-lehti ipadille

  ReplyDelete
 21. Jokaisen postauksen käyn tutkimassa ;). Tallä kertaa vaan vähän myöhässä, kun olin reissussa :). Minusta on mukava lukea näitä sinun juttuja ja seurata sinun elämää. Mukavaa alkanutta lokakuuta!

  ReplyDelete
 22. Kiitos hyvästä blogista! Löysin blogisi n. 3 vuotta sitten, kun asuimme Pittsburghissa, USA:ssa ja mieheni kirjoitti koti-isä blogia.

  ReplyDelete
 23. Minäkin eksyilen tähän blogiin aina silloin tällöin;)

  ReplyDelete
 24. Taalla ollaan! Pitais sopia ne treffit Suomi-keikallesi. Milloin oot pk-seudulla?
  Puspus ja halit muru,
  Mervi

  ReplyDelete
 25. Tuula: Kiva kun lueskelet! Oletkin kommentoinut useasti!

  Minttu: Kerro miehellesi terkkuja, luin hänen viileän hauskaa blogiaan, kun olitte täällä!!!

  Maidelin: likewise!

  Mervi: Ehkä Su 28.10. Vietän Helsingissä koko päivän ja yövyn Hiltonissa kentällä. Silloin porukalla?

  ReplyDelete
 26. Tulipas vahan ikava sua eilen.... Me ollaan su 28.10 kotona neljan maissa, joten periaatteessa iltatreffit kylla jarjestyisi? Koodaillaanpa Satun kanssa. Puspus!

  ReplyDelete
 27. Mervi: sehän vois olla kiva!!! Kaivan sitä tietoa ja ilmoittelen....

  ReplyDelete
 28. Lukija Karoliinasta ilmoittautuu - toinen ulkosuomalainen ja college lapsen äiti.

  ReplyDelete
 29. Lukijasi Turusta ilmoittautuu, jonkin muun blogin kautta tämän löysin ja olen seurannut mielenkiintoista elämääsi jo jonkin aikaa.terv. Rida

  ReplyDelete
 30. Hei Rida! Kiva kuulla! Terkkuja Turkuun!

  ReplyDelete
 31. Moi! Täällä yksi ulkosuomalainen ilmoittautuu. Olemme muuttamassa ilmeisesti Jenkkeihin, joten olen sillä silmällä lukenut Amerikan blogeja.

  ReplyDelete
 32. Finn for life: Minnepäin olette tulossa?

  ReplyDelete
 33. Heippa!

  Ja tervehdys täältä Savosta! Löysin blogisi ihan sattumalta ja arvaa vaan olenko ollut iloinen :)! Meidän perheellä (minä äiti, isä ja tytär 7vee) on monen vuoden haaveena ollut muutto Usaan, vaikka edes puoleksi vuodeksi, mutta valitettavasti täällä Suomessa edelleen värjötellään.

  Jenkkilä on meille jonkin verran tuttua mm. Bostonin, Orlandon, Phoenixin reissujen johdosta, mutta lisää mieli halajaa! Olen shoppailuhullu ja onkin ollut mahtava lukea sinun shoppauskirjoituksia, sisustusjuttuja ja hankintoja ym.
  Ehkä se johtuu tästä omasta ehtymättömästä halustani muuttaa sinne ja päästä osaksi Amerikan arkea, mutta vielä en ole onnistunut löytämään tylsää kirjoitusta blogistasi :D joten kaikki kertomuksesi ovat enemmän kuin tervetulleita.
  Hauskaa syksyä sinne!
  T.S Jessika

  ReplyDelete
 34. Hei Jessika! Kiitos ihanasta kommentistasi! Toivottavasti tekin pääsette Jenkkeihin! Asioilla on tapana järjestyä, kuten sanotaan! Terkkuja täältä Suomesta nyt!

  ReplyDelete
 35. Siihen minäkin uskon :) ja itseasiassa sanon tuota samaa melko usein, niin itselleni kuin läheisilleni! Jospa sieltä ison meren takaa vielä meillekin paikka löytyy. Hyvää viikon jatkoa!

  ReplyDelete

Terveiset taas Dallasin kodista!

Dallasiin palasin taas perjantai-iltana lähes 6 viikon Suomessaolon jälkeen! Kotiväki on hemmotellut äitiä ja on ihana olla kotona. Tosin ko...