Saturday, January 26, 2013

Testamentin teko

Huh, saimme vihdoinkin tehtyä testamentin loppuun! Täällä ulkomailla se on tärkeä asia koko perheen kannalta. Jos sitä ei ole ja esim. puoliso kuolisi, hän ei saa välttämättä Teksasin lakien mukaan myydä taloa tai viedä lapsia maasta pois! Aika järkyttävä tilanne olisi, ettei saisi itse päättää mitä tehdä...

Nyt meillä on tarkoin määritelty, mitä tehdä missäkin tilanteessa. On listattu kaikki asiat hautaamispaikasta lähtien! 3 parhainta ystävääni Suomesta on nimetty valvomaan, mitä tehdään, jos vaikka me molemmat vanhemmat kuoltaisiin yhtäaikaa. Vanhin lapsemme täyttää tänä vuonna 18, jolloin hän saisi olla jo vastuussa ohjeiden muksisesti.

Täällä on tapana ottaa mittavat henkivakuutukset vanhemmille. Osa niistä tulee jo mieheni työnantajan puolesta etuna. Osan olemme ottaneet lisäksi vapaaehtoisesti. On muuten aika stressaavaa miettiä näitä asioita, mutta jokaisenhan ne olisi hyvä käydä läpi elinaikana. Nyt meillä on selkeät sävelet ja voimme näiltä osin nukkua yömme rauhassa :-)!2 comments:

  1. Aika rankka ajatus tehdä testamentti, mutta on se käynyt itselläkin mielessä. Joitakin vuosia sitten pääsi valitettavasti näkemään ja kuulemaan mitä tapahtuu, kun toinen vanhemmista äkillisesti menehtyi. Tietenkin se oli kaikille lähiomaisille kovaa, mutta perheen isälle tuli huomattavia yllätyksiä, joiden rahallinenkin merkitys oli suuri.

    ReplyDelete
  2. Nimenomaan tämä testamentin teko on järkevää, ettei tule yllätyksiä ja asiat on sovittuna jo etukäteen. Yöunet kärsi hetkellisesti näitä miettiessä, mutta nyt tyytyväinen olo!

    ReplyDelete