Thursday, January 10, 2013

The alarm system

Meillä on ollut jo kohta 8 vuotta käytössä kotona tällainen turvapalvelu. Muutimme palvelun muutama päivä sitten langattomaksi. Nyt meillä on ulko-oven vieressä tällainen laite, josta palveluita voi ohjata. Lisäksi olemme ladanneet puhelimiimme appsit, joilla voi tehdä kaikenlaista, kuten laittaa palvelu päälle ja pois päältä, seurata taloon kulkua ym. Laitteessa on kaiutin, josta on suora yhteys Security firmaan.

Palvelu maksaa vähän alle 50 dollaria kuussa. Mielellään maksamme tämän, sillä se lisää turvallisuuden tunnetta. Varsinkin kun mies matkustaa paljon ja olemme lasten kanssa keskenämme. Melkein joka talossa on laitteet eli täällä se melkeinpä kuuluu arkeen.5 comments:

 1. Vaikka oonkin ihan SUPERhammaslääkärikammoinen, kahlasin siitä huolimatta blogisi läpi parissa päivässä. Pienenä koululaisena "ihana" hampilekuri sanoi, että jos en aukaise suutani isommaksi, hän työntää 1000 neulaa kieleeni! Nytkin on jotain hammastuntemuksia, mutta enpä uskalla selvittää =(
  Kuitenkin ihana huomata, että te hammaslääkäritkin olette ihan ihmisiä =)
  Blogisi on kouluttava. Täällä kylmän keskellä haaveilen lämmöstä (ja sitten kesällä valitan, kun on niin kuuma).
  Mukavaa myös katsella kuvia "sieltä teiltä". Esikoiseni oli viime kesänä USAssa Coast to coast-kielimatkalla. Paljon nähtävää, monia osavaltoita, mm. Texas.

  Terveiset itäisestä Suomesta

  Krista

  ReplyDelete
 2. Moi Krista ja kiitos kivasta kommentistasi! Joo, ollaan me hammaslääkäritkin ihan tavallisia ihmisiä :-)! Ennen vanhaan saattoi olla pientä kiduttamisen vikaa, mikä on aivan kamalaa!!! Nykyään asiat ovat toisin ja hammaslääkäritkin muuttuneet inhimillisimmäksi sekä esim. puudutuspiikit aineineen ovat ihan erilaisia. Täten rohkaisenkin sinua menemään tarkastukseen! Pääset paljon vähemmällä, jos pienet tuntemukset selvitetään, ennen kuin niistä tulee pahempia! Aina vihlonnat ym eivät edes tarkoita reikiä tms! -Esikosesi matka kuulostaa mahtavalta!!! Terkkuja Itä-Suomeen! Yksi parhaimmista ystävistäni asuu Kuopiossa :-)!

  ReplyDelete
 3. Saanko kysyä miten päädyit asumaan Teksasiin? Veikö rakkaus sinut sinne vai työ? Pahoittelen kun näin utelen, mutta minua kiehtoo amerikassa asuvat suomalaiset. toivottavasti en kuullosta ihan hullulta. :)

  xx

  http://SearchingforLBD.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. Miten päädyimme Teksasiin?


  Mä oon ollu vaihto-oppilaana Los Angelesissa 80-luvulla. Mulla oli todella upea vuosi ja tunsin heti itseni jotenkin kotoisaksi Amerikassa. Olen luonteeltani tosi sosiaalinen ja puhelias (näin mulle on kerrottu ;-D) ja amerikkalainen letkeä elämänmeno sekä small talkaaminen tuntui musta kivalta. Aina ajattelin, että menen ulkomaalaisen miehen kanssa naimisiin ja vietän elämäni ulkomailla, mahdollisesti Amerikassa.

  Noh, elämäni mies löytyi ja tsadaa, hän olikin oululainen kaveri ;-). Tosin aika avarakatseinen sellainen ja yllätyksiä täynnä. Kun olin lääkiksessä vielä opiskelemassa, hän tuli eräs päivä kotiin ja kysyi, että muutettaisko Kaliforniaan? Jep, muutetaan toki, menen Kultsi tästä heti pakkaamaan!!! Niinpä lähdimme San Diegoon hänen työnsä merkeissä kahdeksi vuodeksi v. -94. Mun opiskelut olivat hyvässä jamassa, olin juuri saanut itseni hammaslääketieteen kandiksi ja minun oli helppo pitää opiskeluissa vähän taukoa. Näin vietimme upeat 2 vuotta La Jollassa, jossa esikoisemme syntyikin. Ei hävetä kertoa, missä on syntynyt. La Jolla on nimittäin yksi maailman upeimmista paikoista!

  Paluu Suomeen tapahtui kuitenkin kahden vuoden päästä sovitusti, tällä kertaa 3-henkisenä perheenä. Esikoinen oli vain 8 kk, kun muutimme takaisin Ouluun rivitaloasuntoomme. Mulla jatkui opinnot hammasklinikalla välittömästi ja sainkin opinnot päätökseen kolmessa vuodessa.

  Eräs ilta mieheni tuli kotiin ja erehtyi mainitsemaan, että nyt ois Jenkeissä taas töitä... Hep, minä lähden ainakin ;-))))! Näin lähdimme aika nopeastikin taas matkaan ja vastarakennettu koti laitettiin vuokralle ja töihin valitsin sijaisen itselleni. Olisimme pois vaan 2 vuotta... Jep, tämä lähtö siis tapahtui melko tarkalleen tasan 10 v sitten ja täällä sitä ollaan edelleenkin!

  Alussa Teksas tuntui oudolta Kalifornian jälkeen. Kauheen kuuma ja ei niin kauniita maisemia. Kaikkeen sitä kuitenkin tottuu ja kun elämä alkaa sujumaan, paikasta tulee koti. Tykkäämme olla ihan älyttömästi täällä, vaikka on täällä niitä huonojakin puolia. Lapset ovat käyneet koulunsa toistaiseksi vain ja ainoastaan täällä ja kuopuksemmehan on täällä syntynytkin. 6,5 vuotta sitten ostimme täältä oman talon ja Suomen talo myytiin.

  Meiltä kysytään jatkuvasti, että olemmeko jääneet Teksasiin pysyvästi. Vaikea sanoa. Olemme täällä toistaiseksi. Mies on siis Nokia Siemens Networksillä töissä ja minä teen hml-töitä Suomessa. Olemme viettäneet melkein kaikki kesät Suomessa koko perheen kera ja tämä tuntuu olevan mahtava ratkaisu meille ainakin tällä hetkellä. Itse olen reissannut Dallasin ja Suomen väliä viime vuosina työn merkeissä ja tämä tulee tulevaisuudessa vaan lisääntymään... mutta siitä enemmän sitten myöhemmin!

  ReplyDelete
 5. Heidi, kopioin vanhan Miten päädyimme Teksasiin ylle! Eli rakkaushan tai rakas se mut tänne toi tai siis yhdessä läksimme reissuun Oulusta v. 2001 kahden pienen pojan kanssa ja täällä sitä ollaan vieläkin :-)!

  ReplyDelete