Monday, March 4, 2013

Hampaiden valkaisu, toivepostaus!

Ihan alkuun laitan Lindsay´s Diaries -blogista hänen kokemuksensa hampaiden valkaisusta, Oulussa ja minun tekemänä:

http://lindsaysdiaries.blogspot.com/2013/02/hampaiden-valkaisu-oulussa.html

Hakeutuessasi hammaslääkäriin valkaisua varten ihan ensiksi hampaat on syytä tarkistaa, että suun limakalvot ovat terveet, hampaat ovat kunnossa ja hammaskivi poistaa. Jos etualueella on muovi- tai posliinitäytteitä, ne eivät vaalene samalla tavalla kuin hammas. Toki paikka voidaan vaihtaa valkaisun jälkeen.

Jos kaikki on kunnossa, voidaan valkaisu tehdä joko vastaanotolla tai kotona labrassa teetetyillä valkaisulusikoilla, jolloin asiakas tekee siis valkaisun itse kotona ohjeiden mukaisesti ostetuilla valkaisuaineilla.

Tuolivalkaisussa vastaanotolla hampaat puhdistetaan ensiksi hohkakivellä, jotta hampaan pinta ottaa valkaisuaineen paremmin vastaan. Suuhun laitetaan aukipitämislaite ja syljenimuri, joka imee ylimääräisen syljen pois toimenpiteen aikana. Ikenet suojataan valokovetteisella aineella, joka suojaa ikeniä valkaisuaineelta.

Ammattikäytössä valkaisuaine on aina voimakkaampaa kuin kotikäyttöön tarkoitetuissa aineissa. Itse käytän 35 %:ista vetyperoksidia, mikä on jo vahvaa. Markkinoilla on jopa 44%:ista ainetta, mutta mielestäni 35 %:inen on hyvä.

Valkaisuainetta applikoidaan hampaille (premolaareista premolaareihin) yhteensä 3 kertaa, n. 15 minuuttia kerrallaan. Välillä hampaan pinnat puhdistetaan, mutta ei huuhdella vedellä. Lopuksi kolmen kerran jälkeen hampaat huuhdellaan ja suun aukipitämislaite poistetaan sekä tietysti ne iensuojaukset.

Valkaisun jälkeen voi esiintyä vihlontaa, etenkin parina ensimmäisenä päivänä. Itse kehotan potilaitani ottamaan heti Burana 600 mg ja tarvittaessa ottamaan sitä tuntemuksien mukaan. Muutaman päivänä tulisi välttää värjäävien ruokien ja juomien syömistä/juomista. Näitä ovat kahvi, tee, Cokis, punaviini, punaiset marjat, punajuuri ym.

Mitä valkaisu maksaa? Meillä on tarjouksessa tuolivalkaisu vastaanotollani 170 euroa ja laboratorion tekemät valkaisulusikat aineineen 230 euroa. Huom! Vaikka olenkin täällä Teksasissa nyt, Oulussa löytyy kyllä valkaisun tekijöitä vastaanotollani! Kotisivuilta löytyy myös yksi tarjous:


Loppuun vielä kommentti paljon kysytyistä Crest-valkaisuliuskoista. Itse en ole niihin koskaan tutustunut, sillä minusta ne eivät ole tarpeeksi tehokkaita. Pikainen googlaus antoi tulokseksi 14% vetyperoksidin, mikä on tosi paljon laimeampaa, mitä me myymme kotikäyttöön tai käytämme vastaanotolla tehtävässä valkaisussa. Pilalle niillä ei hampaita saa, mutta ei myöskään kauhean valkoisiksi eikä ainakaan pysyvää tulosta.6 comments:

 1. Tämä oli loistava postaus, jota olenkin jo odotellut nimenomaan Sinun tekemänä! Jos sinulla on tietoa myös muistakin kaupoista saatavista valkaisuaineista tai vaikkapa valkaisevista hammastahnoista, niin olisi mielenkiintoista kuulla Sinun mielipide niistä.

  ReplyDelete
 2. Samoin - täällä odotellaan, jos tuollaista tietoa on saatavilla. Nimittäin aika nopeasti saa rahansa tuhlattua tuotteisiin, jotka lupaavat vaikka mitä, mutta eivät sitten tehoakaan. On tullut osteltua tuotetta jos toistakin - ja on kokeiltu myös suuhygienistin tekemää valkaisua (nimeä en muista). Tuo on kyllä edullinen hinta tuo teidän hintanne - mutta valitettavan kaukana on Oulu.

  ReplyDelete
 3. Voisin tehdä vielä eri postauksen tuotteista!

  ReplyDelete
 4. Valkaisu pitäisi tehdä jossain vaiheessa. Sitä ennen suunnitelmissa olisi alahampaiden oikaisu. Mitä meltä olet oikaisuhoidoista aikuisiällä, kannattaako moiseen ryhtyä sekä onko oikaisu hankalampaa kuin lapsilla?
  Minulla on keskivaikea ahtauma, mutta ei mitään purentavikaa tms. haastavampaa ongelmaa.

  ReplyDelete
 5. Ehdottomasti suosittelen oikomishoitoa! Lapsilla se on nopeampaa, kun kasvu on kovaa, mutta onnistuu myös aikuisiällä hyvin! Mieheni hampaat on oiottu yli kolmekymppisenä ja hyvin meni! - Jos kyse on vain ahtaumasta alhaalla, se on nopea ja helppo oikoa!

  ReplyDelete
 6. Kiitos vastauksesta oikomishoitoon, muutaman viikon päästä se alkaa.. Ensin pitää hieman hioa hampaita, että mahtuvat oikenemaan. Toivottavasti ei ole kovin kivuliasta.

  ReplyDelete

Terveiset taas Dallasin kodista!

Dallasiin palasin taas perjantai-iltana lähes 6 viikon Suomessaolon jälkeen! Kotiväki on hemmotellut äitiä ja on ihana olla kotona. Tosin ko...