Sunday, June 9, 2013

Kolesterolin alentaminen!

Kävin maaliskuussa terveystarkastuksessa. Kaikki oli hyvin lukuunottamatta kolesteroliarvoja, jotka olivat yllättäen reilusti koholla! Aikaisemmin tällaista ongelmaa ei ole ollut, joten otin homman tosissaan. Pyysin lääkäriltä 2 kk armonaikaa kolesterolin alentamiseen. Jos en onnistuisi, olisin valmis aloittamaan lääkityksen.

Kokonaiskolesterolini oli suomalaisittain 6,8. Amerikan luvuissa se oli 263. Kovat olivat luvut eli tuumasta toimeen.

Ihan ensimmäiseksi minimoin ruokavaliostani turhat rasvat ja sokerit. Seuraavaksi lisäsin liikuntaa miltei joka päivälle (mihin olen yleensä tottunut, mutta viime aikoina ote oli lipsunut pahan kerran). Zumbaa, Nia-tanssia ja pilatesta. Kahden viikon jälkeen olin jo niin liikuntakoukussa, että tanssijalkaa rupesi vipattamaan jo aamusta!

Kasvisten ja hedelmien lisäämisen lisäksi nautin monena aamuna kaurapuuron. Pellavasiemenrouhetta jugurtteihin.

Näiden lisäksi aloin ottaa säännöllisesti GNLD:n omegavalmisteita (2 päivässä), krill-öljytablettaja (kerran päivässä, runsaasti omegaa sisältäviä) sekä luontaistuotekaupasta ostettuja Punainen Riisi tabletteja (2 päivässä). Siinä on statiinia, mitä on myös kolesterolilääkkeissä. 

Tasan kahden kuukauden päästä kävin kontrollissa ja kokonaiskolesterolini oli laskenut noin viiteen, mikä on normaalin rajoissa! Olen tosi iloinen tästä ja aion jatkaa tällä tyylillä tulevaisuudessakin! Bonuksena paino on tippunut muutaman kilon ja vartalo tuntuu kiinteämmältä jumppien ansiosta!
2 comments:

  1. Hyvin olet onnistunut alentamaan tuota arvoa! Ja noilla resepteillä sinun tuskin tarvitsee niitä kolesterolilääkkeitä alkaa napsimaankaan:) Täällä myös käydään taistoa noita arvoja vastaan - ovat siinä ja siinä rajalla, mutta lääkkeitä en vielä ole suostunut ottamaan.
    Tsemppiä jatkoonkin!

    ReplyDelete
  2. Tosi hieno saavutus ja ihan omin neuvoin! Korkeat kolesteroliarvot on tosiaan syytä ottaa vakavasti.

    Asutaankohan jossain vaiheessa vielä samalla mantereella, olimme sinne jo kovasti lähdössä mutta sama firma jonne mieheni oli sinne tulossa töihin tarjosikin viime hetkellä hommaa myös Berliinissä:)

    ReplyDelete