Saturday, January 4, 2014

Hot Springsin Bathing houset

Kävimme reissullamme tutustumassa Hot Springsin (Arkansas) kuuluisiin "kylpytaloihin". Eka sunnuntaina kävimme vierailulla museossa ja ma aamuna minä sitten toteutin livenä tämän kokemuksen. 

Kylpytalot olivat vanhoja, n 100-150 vuotta. Vain pari oli enää kylpyläkäytössä, muut olivat vain nähtävillä. Siellä on vesi aivan ainutlaatuista, mineraalipitoista ja sairauksia parantavaa. Kokemus oli todella erilainen, mutta mieleeni! Erikoista oli se, että kylvyissä piti olla kylvettäjän seurassa alasti. Kyllähän se suomitytöltä onnistui, mutta entäs näiltä jenkeiltä :-)?

Kylpylän sisäänkäynti

Eka kierros alkoi kylvyllä, 20 minuuttia kuumassa kylvyssä lämmintä mineraalivettä siemaillen. Tämän jälkeen oli 10 minuutin jäähdyttely, jonka jälkeen höyrytys saunanomaisessa kopissa. Sitten istumakylpy, "neulasuihku", hieronta 20 min ja lopuksi kädet parafiiniin 10 min. Tähän meni 1,5 tuntia aikaa ja se maksoi 76 taalaa.


Jonkinlainen kiropraktikon hoitohuone

Kaunistautumishuone hoitojen jälkeen

No comments:

Post a Comment

Terveiset taas Dallasin kodista!

Dallasiin palasin taas perjantai-iltana lähes 6 viikon Suomessaolon jälkeen! Kotiväki on hemmotellut äitiä ja on ihana olla kotona. Tosin ko...