Wednesday, August 20, 2014

Texas Tech university on alkanut!

Huh mikä urakka oli saada poika valmiiksi yliopistoon! Piti hankkia kaikennäköistä kamaa sitä varten ja tietty uusia vaatteita ja jopa smokki esiintymisiä varten. Samullahan on siis pääaineena musiikki ja nimenomaan klarinettiopinnot. 

Vuokrasimme ison SUVin ja se oli ääriään myöten täynnä, kun me starttasimme kotoa sunnuntaina. Oli pyörä, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, iso petauspatja, täkki, tyyny, sängynpeitto ja tietysti vaatevarasto ja kaikkea muutakin pientä. Auto siis ihan täynnä. Meiltä ajoi 4,5 tuntia Lubbockiin. Tuntui pitkältä, kun matkasimne erämaiden ja landejen läpi. Perillä odotti kylläkin iloinen yllätys: Texas tech ympäristöineen oli tosi kivaa aluetta ja aivan valtava kooltaan!!! Kyllä olimme me suomalaiset suut auki hämmästyksestä! TT onkin Usan toiseksi isoin kampus pinta-alaltaan. Oli kauppoja ja ravintoloita, valtava stadion ja lukuisia kerrostaloja ja rakennuksia. Siis wau!

Kävimme maanantaina orientaation ja Samu pääsi nyt vasta valitsemaan aineet syyslukukaudeksi. Sitten tavaroiden roudaus dormiin ja lopulta hyvästien jättö! Olihan se hurja tunne jättää oma lapsi/nuori sinne ja lähteä vaan kotiin. Onneksi hänellä oli siinä jo 2 vanhaa kaveria kärkkymässä ja näin pääsi heti liikenteeseen tuttujen kanssa. Kotimatkalla juteltiin miehen kanssa kaikennäköistä asiaan liittyvää. Ei se näköjään miehellekään ihan helppo rasti ollut jättää esikoinen sinne... Nyt totutellaan tilanteeseen. Pikkuveljensä sanoja lainatakseni: "Olisiko ollut parempi, että hän jää tänne kotiin notkumaan?" Ei olisi ollut!!! Näinhän sen on mentävä :-)!!! Olen onnellinen poikani puolesta, mutta silti tunnustan pienen kaihon ja ikävän... Olenhan äiti! Ja niinkuin "entinen" mummo tokas: "Ekat 60 vuotta olivat raskaimmat lapsen saatuaan"! Aina on vähän huoli... Mutta kyllä se tästä... Lomia odotellessa :-)!

Auto on täydessä lastissa!


Dorm huone

Kampuksen kartta

Stadion


Go Red Raiders!!!

6 comments:

 1. Oih miten ihanat opiskeluvuodet nuorella miehellä edessään! Muistan omani kuin eilisen päivän, mahtavia muistoja...

  Tsemppiä sulle, varmasti vaikeaa päästää nuori omilleen. Kyllä se siitä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä ehdottomasti on varmasti parhaimmat ajat alkamassa! Niin iloinen hänen puolestaan! Nyt jo tuntuu, että ajatukseen on tottunut. Onneksi hän on kuitenkin suhteellisen lähellä!

   Delete
 2. Paljonpaljon onnea opintoihin! Sama juttu, kun Paulalla, etta omat ihanat opiskeluajat tulee mieleen! Tuosta tavaramaarasta tuli mieleen, etta itse aikoinaan saavuin ekaan amerikkalaiseen yliopistooni yhden matkalaukun kanssa Suomesta ja paikallisen kamppiksen ilme oli kylla nakemisen arvoin "is that all you brought? Girl, we're going shopping!" :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaa, tavaraa oli kyllä, mutta yllättävän järkevä määrä ja kaikki tarpeellista! En tiedä, miltä tyttöjen dormit näyttävät... :-) Varsinaiset opiskelut alkavat maanantaina, tää viikko on totuttelua ja huomenna orkesteri tryoutsit.

   Delete
 3. Kuulostaapa tutulta :) oma kuopukseni lähti ilmailulukioon ja muuttokuorma vietiin reilu viikko sitten. Piti sisällään samanmoisia pitkälti samoja tavaroita ;)
  Onnea opiskeluihin nuorelle miehelle ja itsenäiseen oleiluun, opiskelukin sujuu khyvin , kun pääsee sinne minne haluaa !

  ReplyDelete
 4. Hui, sulla jo kuopus lähti! Meillähän on vielä 2 poikaa kotona... Mutta äkkiä aika kuluu... Lapset ovat vain lainassa...

  ReplyDelete