Thursday, September 17, 2015

Kalifornian yliopistoihin tutustumassa

Kalifornian matkamme tärkein tarkoitus oli tutustua muutamaan yliopistoon. Keskimmäinen poikamme on siis seniori koulussa ja haut ovat nyt alkamassa. Häntä kiinnostaa matikka, tieteet ja insinööriopinnot, joten hän on luonnollisesti tutkaillut näihin erikoistuneita laitoksia.

Ensimmäisenä kävimme UCLA:ssa, mikä on iso hyvä yliopisto hyvällä alueella Westwoodin, Beverly Hillsin ja Hollywoodin kaupunkien läheisyydessä. Kaunis, iso kampus, tykättiin kovasti. 

Seuraavana pysähdyimme Harvey Muddissa, joka on taas pieni yliopisto Claremontin kaupungissa. Siellä on vain 800 opiskelijaa, kampus oli pieni, mutta sen läheisyydessä oli useita muitakin instituutioita. Poikani oli kovin kiinnostunut tästä! Erittäin hyvä yksityinen yliopisto, joka sijoittuu tieteen opiskelussa  todella korkealle ranking-listalla.


Kolmantena oli sitten Pasadenassa sijaitseva Caltech, mikä on aivan teknillisten tiedekuntien huipulla! Kaunis pienehkö kampus, ihanassa Pasadenassa. Sijaitsee 15 minuutin ajomatkan päässä vaihtariperheeni kotoa. Voitte kuvitella, mikä on äidin lempipaikka :-)))))?


CalTechissa osallistuimme ohjatulle 2-tuntiselle tourille

Lopuksi dormissa nähtyä (only in Cali, lol): paikalliset kulkuvälineet parkissa!

2 comments:

  1. No voin! Siis kuvitella mikä on äidin lempipaikka. Meidän lapset ovat suåybtybåneet La Jolla, siinä San Diegon kupeessa. Nyr jo olen kauhuissani, kun uhkailevat hakevansa Kaliforniaan. Mites Thanksgiving? Joulu? On pitkä matka kotiin. Toisaalta tuntuu, että äidinmaidosta vetelivät paikallisen ilmapiirin... We'll see.

    ReplyDelete
  2. Hei! Meilläkin on esikoinen siis syntynyt La Jollassa eli tuttu paikka on! Yliopistot menevät loma-ajoiksi kiinni eli ei huolta lomista, kyllä ne tulevat kotiin :-)!

    ReplyDelete