Sunday, May 22, 2016

Ylioppilaamme jatko-opinnot

Koulut loppuvat 2.6. ja 4.6. meillä juhlitaan tuoretta ylioppilasta kotona! Tosin virallinen graduation ceremony on vasta seuraavalla viikolla, mutta se on niin monen tunnin operaatio iltapäivällä, että useimmiten ihmiset järjestävät juhlat jo etukäteen tai jälkeen.

Jatko-opintojen miettimiset alkavat täällä jo hyvissä ajoin. Mekin kävimme tutustumassa Miikan juniorivuotena yhdessä yliopistossa ja syksyllä otimme usean opinahjon tourneen kerralla Kaliforniassa. Paperit hän laittoi yhdeksään eri yliopistoon, kahdessa oli lisäksi haastattelut (Harvard ja MIT). Kova homma oli ja jokaiseen paikkaan piti kirjoittaa esseet eri aiheista. Lisäksi hakeminen maksoi joka kerran. No, lopputuloksena oli se, että hän pääsi sisään useaan eri yliopistoon ympäri USA:ta ja kahteen pääsi vielä odotuslistalle. Hyvä tilanne siis, pääsi valitsemaan :-). Täällähän pitää siis ottaa huomioon kokonaisuus eli myöskin se, paljonko yliopisto on valmis antamaan stipendiä. Lukukausimaksut voivat olla jopa maksimissaan 70.000 dollaria vuosi, huh!

Aluksi Miika innostui UCLA:sta Los Angelesissa ja oli menossa sinne opiskelemaan. Hän otti jo paikan vastaankin ja maksoimme 100 dollarin depositin. Yhtäkkiä eräästä yliopistosta Coloradosta tulikin yllättäen hyvä stipenditarjous ja hän päättikin vaihtaa sinne! On pienempi koulu (6000 oppilasta) ja erittäin arvostettu matematiikan, tieteiden ja insinööriopintojen alalla, joita hän siis ryhtyy opiskelemaan.

https://www.mines.edu

Miika lähtee siis Goldeniin, Coloradoon ja hänestä tulee Oredigger :-). Upeat on maisemat siellä ja kovin on meillä innostunut tuleva opiskelija. Opinnot alkavat 18.8. ja ajattelimme viedä hänet sinne autolla (ajomatka 12 h, huh).

Samu jatkaa http://www.smu.edu yliopistossa ja käy siellä kotoa käsin. Pienimmäinen menee middle schoolin vikalle. Näin ne vaan kasvavat!6 comments:

 1. Wau, upeaa, onnea! Ihania vuosia nuo yliopistovuodet, saisipa kokea ne uudelleen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Sanopa muuta, melkein kateeksi käy :-)!

   Delete
 2. Me lomailimme Denverissä kesällä, hienot maisemat ainakin kouluvuosien aikana.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Emme käyneet Denverissä, mutta ympäristö oli ainakin upea! Ne vuoret ja kasvillisuus on vaan jotain niin hienoa tasaisen Dallasin jälkeen :-)!

   Delete